in één klap alles helder

Systemisch werk… Huh? Wat?!? Vaag!

 

Ik hoor het vaker. En toch zit jij er elke dag middenin. In jouw familie, je werk, je relatie of bij een sportclub. Als jij nu denkt aan een Zwitser uurwerk. Weet jij hoe zoiets werkt? Of wanneer het niet werkt?  Energie, verbinding en dan beweging! Als je niks met horloges hebt, neem dan maar Mikado. Eén beweging is genoeg om alle anderen te laten bewegen. Tadaa… het ene onderdeel heeft invloed op alles om het heen. Beweegt het 1 dan beweegt als vanzelf alles mee.

 

De mens is geen uitzondering. Individueel en samen. Jij met jouw eigen innerlijke systeem en.. ja echt… alle systemen waar jij onderdeel van bent. Dat is geen enkel probleem, als jij je er bewust van bent en jouw eigen invloed weet te houden. Jij hebt, net als dat Zwitserse uurwerk jouw unieke ritme. Heel natuurlijk en ieder moment voedend voor jou.

 

Maar wat als jouw omgeving bepaalt hoe en wanneer jij beweegt? Ook als jij het niet wilt. Dan is er geen verbinding, daar verdwijnt veel energie en dat maakt je moe, gespannen of zelfs ziek. Ik maak jou (individueel) of jullie (bijv teams) bewust van die systemen. De (onzichtbare) automatismen. Ik laat je ervaren of het de beste beweging is voor jou of dat het jou spanning geeft.

 

Alles in veiligheid en met vertrouwen. Het tempo is hoog en de impact groot, maar de vrijheid er na des te groter.

Afhankelijk van wat de vraag is overleggen we altijd eerst welk traject en welke lokatie het beste aansluit. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk dat ik niet alleen kom, maar samen met Nathalie (gz-psycholoog, mindfulness- en stressreductie-trainer). Of je komt naar Katwijk!

 

De regie terug in je leven? Of een team zien functioneren als een Zwitser uurwerk? Bel (0652374793) of mail

 

van binnen naar buiten

De eigen verantwoordelijkheid, zeker op de sleutelposities, móet worden genomen om echte verandering te kunnen borgen.
De invulling en mijn aanpak is altijd maatwerk, doordat de kern van ieder mens, team en iedere organisatie zo verschilt dat dit niet even op een website kort en bondig te beschrijven is.
Ik kom heel graag persoonlijk langs om te horen wat er nodig is en te bespreken wat ik daarin kan betekenen

De reguliere begeleiding op verandering gebeurt vaak op een te hoog niveau. Vanaf de buitenkant. Ik ga dieper: tot op de kern van mens en team.
Ik  kijk naar alles, naar alle patronen, rollen en oorzaken, en leg de verantwoordelijkheid op de juiste plek. Vertrouwen, veiligheid, verantwoordelijkheid en verbinding brengen samen: vrijheid!
Tijdens ieder traject zijn dit de kernwaarden. En ja: dat gaat diep!
Daarom is het ook noodzakelijk dat het gehele team er achter staat.
Bij verandering is óók de omgeving rondom het team een essentiële sleutel om verandering te borgen.
Managers, teamcoaches, e.d. worden actief betrokken.
Om echt aan de slag te kunnen gaan is het belangrijk dat open en directe feedback op de kern ontvangen en geaccepteerd wordt.

 

testimonials

“tot op de kern”

Het hele syteem werd in een klap helder. Al vanuit diverse invalshoeken waren er hulptroepen ‘ingevlogen’ om helder te krijgen wat er nu precies binnen ons team speelde. Niemand kon de vinger ècht op de zere plek leggen. Tot Nathalie en Jeroen mee kwamen kijken.We kregen een heldere spiegel voorgehouden, soms mega-confronterend, maar altijd onbevooroordeeld en opbouwend. We leerden anders naar onszelf, elkaar en de organisatie kijken en daarmee vielen alle Kwartjes in een keer. Wat een ervaring! Dit raad ik iedere organisatie aan! Zoveel inzichten… en oja! Ook de tools en handvatten om zelf direct mee verder te kunnen. Top!

Vanessa

Teamleider

“Dit gaat tot de kern en op een wijze die ik nog nooit zo heb ervaren. Vaak is het praten en mindset, dit is wezenlijk anders. Verandering op het diepste nivo. De essentie wordt geraakt. Mocht je nog twijfelen: doen. Het heeft bij ons voor de ommekeer gezorgd.”

André

Manager

Bel meteen!
Open chat
1
Vragen? Mag altijd!