reïntegratie

 

weer echt aan het werk

Burn-out of genoeg aanwijzingen dat het die kant op gaat?

 

Andere redenen waarom jouw werknemer, of jijzelf als harde werker, dreigt uit te vallen? Ik help je snel weer op de been en aan het werk. Fluitend! Zowel als de man met hamer al geweest is als preventief.

Een reïntegratietraject kan op/in de buurt van het werk, of in Katwijk aan zee plaatsvinden. Afhankelijk van de hulpvragen en aanleiding van de (te verwachten) uitval overleggen we altijd eerst welk traject en welke lokatie het beste aansluit. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk dat ik niet alleen kom, maar samen met Nathalie (gz-psycholoog, mindfulness- en stressreductie-trainer).

Gemiddeld zijn mensen binnen 7 a 8 weken weer op de been. De meesten zonder volledig ziek te zijn geweest. En allemaal zijn ze zó enthousiast dat het aanstekelijk werkt, men inspireert en geniet weer!

De kosten van 1 begeleidingstraject (Gemiddeld 4 of 5 sessies van 2 à 3 uur met maximaal 2 weken ertussen, kennismaking en afronding) zijn (voor de werkgever) vergelijkbaar met nog geen week ziek thuis zitten.

reken zelf maar uit !

Een werknemer met een burn-out zit gemiddeld 6 tot 9 maanden thuis!We kennen zelfs verhalen waarbij mensen een jaar tot drie jaar uit de running waren. Niet nodig en bijna onbetaalbaar voor de werkgever. Een snelle rekensom laat dan zien dat het in zo’n situatie gaat om minimaal 72.000 euro aan kosten. Wat als dit nu terug te brengen zou zijn naar een ziekteperiode van maximaal 8 weken? De winst mag je zelf berekenen.

Wat bespaar je als werkgever als je werknemers eerder weer aan de slag kunnen (en graag willen!) ?

 

Volgens berekeningen van TNO kost het doorbetalen van het loon van een zieke werknemer gemiddeld 230 euro per dag. Maar werkgevers krijgen ook te maken met indirecte kosten voor vervangend personeel, arbodienstverlening, begeleiding en re-integratie van een zieke medewerker. Worden deze kosten wel meegenomen, dan kunnen de ziekteverzuimkosten verder oplopen naar ruim 400 euro per dag. (bron salarisnet.nl)

testimonials

“eindelijk!”

“Het was fijn om even helemaal met mezelf aan de slag te gaan dmv coaching, meditaties, kijken naar mijn eigen IK, luisteren naar wat er gezegd werd over mijzelf. Het traject met mindfulness, hartcoherentie, TA en Voice Dialoque was ècht die laatste stap naar een volledig herstel: het duwtje in mijn rug om niet meer achterom te kijken en daar ook in te blijven hangen. Vooruit kijken!

Ik heb hierdoor meer compassie gekregen voor mezelf, mijn schuldgevoel is verminderd, ik heb geleerd meer NEE te zeggen en ik geef eerder mijn grenzen aan, maak me niet meer zo druk.

Het waren mooie momenten waarin ik meer heb leren kijken naar mijzelf, meer geleerd heb van mijzelf en anderen. Jeroen en Nathalie zijn fijne, goed op elkaar ingestelde mensen, die weten waar ze over praten”.

Inge

“Mijn ervaringen zijn positief. Mijn traject maakte dat ik de dingen weer in perspectief kan zien, rust krijg en ga zien wat ik graag wil. Waar ik energie van krijg. Welke bagage niet langer mee hoeft. Het gaf mij letterlijk ruimte.

Tov de arbo vind ik het een hele grote plus/ meerwaarde dat ik hierbij zelf de regie had. Het was mijn keuze, mijn vraag, mijn richting.

Ik ben me nu meer bewust van mijn valkuilen, maar ook van wat ik graag wil. Dat uitspreken gaat steeds beter. Het fijne is dat je er steeds bent als het nodig is”. 

Sandra

“Ik kwam bij Kwartjes terecht via mijn manager. Ik zat er compleet doorheen en was al 6 weken thuis van mijn werk. Ik had een hoop opgekropte emoties zowel  privé als over het werk. Ik liet ze alleen nooit tot uiting komen. Dit heeft uiteindelijk geleid dat ik te maken kreeg met paniekaanvallen.

 De sessies waren intens en confronterend. Ik ben mezelf  echt tegengekomen en heb mezelf beter leren kennen. Jeroen heeft mij laten inzien dat er andere manieren zijn om tegen de wereld en problemen aan te kijken. Dit alles op een zeer fijne en prettige manier.

We hebben gelachen maar ik heb ook sinds lange tijd weer eens gehuild. Dit heeft me een groot gevoel van opluchting en vrijheid gegeven. Je mag er zijn en je mag je voelen zoals je je voelt.
Ook heb ik geleerd mijn werk en al de problemen die daarbij komen kijken los te laten.
Ik ben tijdens mijn werk nog even gepassioneerd bezig, maar zodra ik thuis ben ben ik thuis. Dit heeft ook een positieve uitwerking op mijn relatie.
Jeroen heeft mij veel goeds gebracht en daar ben ik zeer dankbaar voor. Een fijn mens die doet waar hij het best in is”. 

dylan

meteen beginnen

De trajecten zijn altijd 100% maatwerk, gepland in het juiste tempo. Starten kan vrijwel direct. In Katwijk aan zee, of op jouw lokatie.

Mail (jeroen@kwartjes.nl) of bel (0652374793) en ik kom langs om vrijblijvend te vertellen wat ik voor jou/jullie kunnen betekenen. Of kom naar zee, voor een goed gesprek.

Persoonlijk. Want dat blijft voor mij toch het uitgangspunt.

 

Bel meteen!
Open chat
1
Vragen? Mag altijd!